Fiskgryta med paprika och blomkål
190.2
Fiskgryta med paprika och blomkål
recipe
City Gross
25 min

Fiskgryta med paprika och blomkål

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st rödlök
  • 2 st paprika
  • 1.5 tsk curry
  • smör till stekning
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 500 g torsk
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka löken och skär paprikan i bitar. Fräs paprika och lök med curry i en kastrull med smör och olja. Tillsätt grädden, vinäger och vatten, koka upp.
  3. Dela blomkålen i små buketter, dela från stammen så att inget går till spillo och lägg i blomkålen i grytan. Låt sjuda i ca 8-10 min.
  4. Skär fisken i bitar och vänd ner i grytan, låt småkoka med ytterligare 3-4 min tills fisken känns fast och färdig. Smaksätt grytan med salt och peppar.
Tips från oss
Detta är en perfekt grundgryta som du kan smaksätta precis hur du vill, töm kryddhyllan nästa gång du lagar. Örtig med oregano, timjan och vitlök eller spiskummin, kanel och lite kryddnejlika - kör så det ryker!

Varnings ikonAnslutningsproblem