Fiskgryta med tomat och persilja
338
Fiskgryta med tomat och persilja
recipe
City Gross
25 min

Fiskgryta med tomat och persilja

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • olja till stekning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g kolja
  • 0.5 st färsk persilja
  • 200 g morötter
  • 0.5 st fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela tomaterna. Fräs i olja och slå på grädde, vatten och chilisås. Salta och peppra
  3. Dela fisken i större tärningar. Lägg i såsen och sjuda under lock i ca 6 min. Hacka persilja och strö på vid servering.
  4. Skala och skiva morötter och fänkål tunt. Gärna på en mandolin eller grönsaksskärare. Blanda med olivolja och vinäger.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem