Fiskgryta med tomat
216
Fiskgryta med tomat
recipe
City Gross
35 min

Fiskgryta med tomat

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g lax
  • 2 st rödlök
  • 250 g tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 35 g rucola
  • 250 g tomater

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Ta bort skinnet och skär laxen i bitar. Skala och strimla löken och tärna tomaterna. Skala vitlöken.
  3. Bryn pressad vitlök och rödlök i olja under 1 min i en rymlig stekpanna.
  4. Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, fond, cayennepeppar och vinäger.
  5. Låt sjuda i ca 10 min.
  6. Lägg i laxbitarna och ös spad över dem så att de blir helt täckta och låt dessa puttra i grytan ca 7 min. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med rucola och klyftade tomater.
Tips från oss
Om du vill ha en rundare smak på din gryta så kan du klicka i lite honung.

Varnings ikonAnslutningsproblem