Fiskkakor med lime-och ingefärsyoghurt och blomkålsslaw
Fiskkakor med lime-och ingefärsyoghurt och blomkålsslaw
recipe
City Gross
35 min

Fiskkakor med lime-och ingefärsyoghurt och blomkålsslaw

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g kolja
  • 2 st ägg
  • 0.5 st hackad chili
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 st lime, skalet
  • 1 tsk salt
  • 3 msk mjöl
  • olja till stekning
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk lime, saften
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk ingefära
  • 200 g blomkål

Gör så här

  1. Tvätta av och koka potatisen mjuk.
  2. Hacka sönder fisken så fint du kan. Lägg i en skål och rör i ägg, fint hackad chili, ingefära, rivet limeskal salt och mjöl. Klicka ut fiskkakorna i stekpanna och stek i olja.
  3. Gör såsen. Rör ihop yoghurt, lime, honung och ingefära. Hacka till blomkålen och lägg den i en skål, rör i såsen.
  4. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem