Fiskpanna med lax & gräslök
Fiskpanna med lax & gräslök
recipe
City Gross
35 min

Fiskpanna med lax & gräslök

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 100 g palsternacka
  • 200 g vitkål
  • smör till stekning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk fiskfond
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g lax
  • 1 st paprika
  • salt
  • svartpeppar
  • 10 g gräslök
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Skala och tärna palsternacka. Strimla kålen fint. Stek allt i en gryta tillsammans med smör. Rör i grädde, vatten, fond, mortlade fänkålsfrö och cayenne. Sjud tills palsternackan börjar kännas mjuk.
  3. Rör i tärnad lax och strimlad paprika. Sjud i ca 5 min under lock tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med klippt gräslök och pressad citron.

Varnings ikonAnslutningsproblem