Fiskpuckar med dilltzatziki och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Fiskpuckar med dilltzatziki och rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

285,20 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 st färsk gräslök
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk potatismjöl
  • smör till stekning

Dilltzatziki

  • 0.5 st gurka
  • 15 g färsk dill
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl matyoghurt
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Mixa samman fisk, salt, peppar, gräslök och grädde. Rör sen i potatismjöl. Smält smör i en stekpanna och klicka ut fiskpuckar med en sked. Låt dem steka i ett par minuter per sida.
  4. Riv gurkan grovt och krama ur saften. Rör samman med hackad dill, skalad och pressad vitlök och yoghurt.
  5. Servera med körsbärstomater.
Tips från oss

Till den här rätten är det lika gott med både vanlig kokt potatis och pressad. Välj det som du tycker bäst om.
För mer vuxna smaker: Lägg undan hälften av tzatzikin och pressa i mer vitlök, då får du en härligt het tzatziki till dem som önskar.

Varnings ikonAnslutningsproblem