
Fisksoppa med curry och spenat
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g potatis
- 250 g morötter
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk curry
- smör till stekning
- 400 ml kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- 500 g lax
- 250 g broccoli
- salt
- svartpeppar
- 50 g spenat
Gör så här
1. Skala och tärna potatis och morötter. Skala och strimla löken. Skala vitlöken. Stek allt med pressad vitlök och curry i smör.
2. Rör i kokosmjölk, vatten och kycklingfond. Låt allt sjuda ca 25 min. Ta bort skinnet från laxen. Rör sen i tärnad lax och broccoli i buketter. Sjud i 10 min till. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera med spenat.
.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Den gula curryn är inte så stark i smaken så skulle du föredra mer hetta så använd en röd curry eller krydda lite extra med en skvätt cayennepeppar
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna