Fisksoppa med fänkål och körsbärstomat
223.6
Fisksoppa med fänkål och körsbärstomat
recipe
City Gross
35 min

Fisksoppa med fänkål och körsbärstomat

Ingredienser

  • 6 st minibaguetter
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 300 g morötter
  • 200 g potatis
  • smör till stekning
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 250 g körsbärstomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 125 g broccoli
  • 500 g torsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st röd chili

Gör så här

  1. Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Stek i smör och tillsätt lätt mortlade fänkålsfrön, tomater och vatten. Låt sjuda i ca 15 min och rör sen i grädde och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela broccoli i buketter, slanta stammen. Dela fisken i tärningar, låt allt sjuda i ca 7 min. Strö över hackad chili innan servering.
  4. Servera med baguette.
Tips från oss
När du lagt i fisken i grytan rör inte om, då går fisken lätt sönder. Cayenne är supergott att tillsätta för lite hetta.

Varnings ikonAnslutningsproblem