
Fisksoppa med fänkål och körsbärstomat
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 6 st minibaguetter
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g morötter
- 200 g potatis
- smör till stekning
- 1 tsk fänkålsfrö
- 250 g körsbärstomater
- 5 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- salt
- vitpeppar
- 125 g broccoli
- 500 g torsk
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st röd chili
Gör så här
- Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Stek i smör och tillsätt lätt mortlade fänkålsfrön, tomater och vatten. Låt sjuda i ca 15 min och rör sen i grädde och smaka av med salt och peppar.
- Dela broccoli i buketter, slanta stammen. Dela fisken i tärningar, låt allt sjuda i ca 7 min. Strö över hackad chili innan servering.
- Servera med baguette.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
När du lagt i fisken i grytan rör inte om, då går fisken lätt sönder. Cayenne är supergott att tillsätta för lite hetta.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna