Fisksoppa med fänkål och saffran
199.6
Fisksoppa med fänkål och saffran
recipe
Arla
35 min

Fisksoppa med fänkål och saffran

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 390 g krossade tomater
  • 2.5 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 1.5 msk fiskfond
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar
  2. Skiva purjolöken
  3. Finstrimla fänkålen
  4. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta
  5. Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min
  6. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond
  7. Koka upp och lägg ner fisken
  8. Låt koka på svag värme 4-5 min
  9. Smaka ev av med salt

Varnings ikonAnslutningsproblem