Fisksoppa med lax och saffran och surdegsbröd
273
Fisksoppa med lax och saffran och surdegsbröd
recipe
City Gross
25 min

Fisksoppa med lax och saffran och surdegsbröd

Ingredienser

  • 1 st surdegsbaguette
  • 200 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl vatten
  • maizena till redning
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • 65 g spenat

Gör så här

  1. Baka baguetten enligt anvisning på paketet.
  2. Skala potatis, morötter, palsternacka och vitlök. Slanta ner rotsakerna och hacka vitlöken, strimla purjolöken. Fräs allt i smör i en gryta. Tillsätt saffran och tomatpuré.
  3. Häll på vitvinsvinäger och koka in. Häll på grädde och vatten. Red med maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 15- 20 min.
  4. Dela ner laxen i tärningar. Lägg ner fisk och spenat i soppan de sista 5 min.
  5. Servera soppan med surdegsbröd.

Varnings ikonAnslutningsproblem