
Fisksoppa med saffran, fänkål och tomat
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g morötter
- 600 g potatis
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st fänkål
- smör
- 1 krm cayennepeppar
- 1 l vatten
- 1.5 msk fiskfond
- 2 dl crème fraiche med saffran och tomat
- 500 g laxfilé, med skinn
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skala och tärna morötter och potatis. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och hacka fänkålen.
- Smält smör i en gryta och stek morötter, potatis, lök, vitlök och fänkål tillsammans med cayenne utan att det tar färg i ett par minuter. Häll på vatten, fond, crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i ca 15-20 min tills potatis och morötter i princip är klara.
- Skär bort skinnet från laxen och dela den sen i tärningar.
- Rör i lax. Sjud i ca 8-10 min, tills laxen är klar.
- Smaka av soppan med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna