Fisksoppa med tomat och fänkål och baguette
Fisksoppa med tomat och fänkål och baguette
recipe
City Gross
35 min

Fisksoppa med tomat och fänkål och baguette

Ingredienser

  • 6 st minibaguetter
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st fänkål
  • olja till stekning
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk tomatpuré
  • 390 g krossad tomat
  • 8 dl vatten
  • 500 g potatis
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 st fänkål
  • 20 g rucola
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och baka baguetterna enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela ner fänkål i mindre bitar. Fräs i en gryta med olja och tillsätt fänkålsfrö, tomatpuré, krossade tomater och vatten. Tvätta och dela potatisen, lägg ner i grytan. Låt sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Dela torsken i mindre bitar och lägg ner i grytan de sista 5 min innan servering.
  3. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda med rucola, vinäger och olja.
  4. Lägg upp soppan i skålar och toppa med den råhyvlade fänkålssalladen och baguette.

Varnings ikonAnslutningsproblem