Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Fisksoppa med vitlöksbaguetteFisksoppa med vitlöksbaguetteFisksoppa med vitlöksbaguetteCook Time: Yield: 4Ingredients:vitlöksklyftasmördillbaguetteschalottenlökvitlöksklyftamorötterpalsternackarapsoljasaffranvitt matlagningsvinvattenfiskfondkrossade tomatertorskräkormatlagningsgräddesaltsvartpepparspenatdillInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv vitlök och blanda ihop med smör och hackad dill. Skiva och bred på baguetten, laga i ugn ca 10 min.
  3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs i olja och tillsätt saffran. Häll på vittvin och reducera 1/3 del. Häll i vatten, fiskfond och krossade tomater. Låt sjuda 10-15 min.
  4. Dela fisken i mindre bitar och häll av spadet från räkorna.
  5. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 3 min. Vänd ner spenaten och toppa fiskgrytan med räkor och hackad dill vid servering.
  6. Servera med baguette.
Fisksoppa med vitlöksbaguette
recipe
35 min

Fisksoppa med vitlöksbaguette

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 30 g smör
  • 25 g dill
  • 1 st baguette
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3.5 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 390 g krossade tomater
  • 300 g torsk
  • 170 g räkor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g spenat
  • 25 g dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv vitlök och blanda ihop med smör och hackad dill. Skiva och bred på baguetten, laga i ugn ca 10 min.
  3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs i olja och tillsätt saffran. Häll på vittvin och reducera 1/3 del. Häll i vatten, fiskfond och krossade tomater. Låt sjuda 10-15 min.
  4. Dela fisken i mindre bitar och häll av spadet från räkorna.
  5. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 3 min. Vänd ner spenaten och toppa fiskgrytan med räkor och hackad dill vid servering.
  6. Servera med baguette.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem