Fisktaco med vårsallad
329.2
Fisktaco med vårsallad
recipe
City Gross
35 min

Fisktaco med vårsallad

Ingredienser

  • 500 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk currypasta
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 125 g rädisor
  • 1 st gurka
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 st lime, saften
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g spenat
  • 1 dl jordnötter
  • 8 st tortillabröd

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber och salta runt om. Lägg fisken i en form och vänd runt i olivolja och currypasta så att fisken täcks runt om ordentligt. Låt fisken marinera medan du gör salladen.
  2. Skiva rädisorna fint, tärna gurkan, hacka purjolöken. Blanda i en skål och smaksätt med olja, pressad lime och fint riven ingefära, fint hackad chili, salt och peppar. Vänd i spenat och strö över hackade jordnötter. Om någon i familjen inte vill ha alla grönsakerna blandade i en skål, låt varje grönsak få sin egen skål.
  3. Strö ströbröd över fisken och vänd runt försiktigt. Värm olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på medelhög värme tills de får en fin gyllenbrun stekyta.
  4. Servera i tortillabröd.
Tips från oss
Picklat är ju alltid gott. Pickla rädisorna med chili genom att blanda fint skivade rädisor med 0,5 dl socker, 0,5 dl vinäger och skivad röd chili. Blanda och låt dra en stund.

Varnings ikonAnslutningsproblem