Fiskwallenbergare, mos med rostad vitlök och citron
recipe
City Gross
35 min

Fiskwallenbergare, mos med rostad vitlök och citron

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

Mos:

  • 1 kg potatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 1 st citron, skalet
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 500 g kolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 2 tsk dijon
  • 2 msk maizena
  • 1 dl grädde
  • smör och olja till stekning
  • 300 g morötter
  • 30 g dill
  • 1 st citron, saften

Gör så här

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk.
  2. Hacka sönder fisken i små bitar eller mixa med en stavmixer. Lägg i en skål och rör i salt, vitpeppar, ägg, dijon, maizena och grädde.
  3. Klicka ut biffar och stek gyllene i smör och olja i ca 4 min per sida.
  4. Gör salladen. Skala och strimla morötterna, blanda med hackad dill och pressad citron i en skål.
  5. Gör moset. Skala och hacka vitlöken fint, stek den gyllene i smör. Mosa/vispa potatisen tillsammans med mjölk, vitlök, citronskal och smör. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem