
Fiskwallenbergare, mos med rostad vitlök och citron
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Mos:
- 1 kg potatis
- 2 klyftor vitlök
- smör
- 2 dl mjölk
- 1 st citron, skalet
- 2 msk smör
- salt
- vitpeppar
- 500 g torsk
- 0.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1 st ägg
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk majsstärkelse
- 1 dl grädde
- smör
- 300 g morötter
- 30 g dill
- 1 st citron, saften
Gör så här
- Skala, dela och koka potatisen mjuk.
- Hacka sönder fisken i små bitar eller mixa med en stavmixer. Lägg i en skål och rör i salt, vitpeppar, ägg, dijon, maizena och grädde.
- Klicka ut biffar och stek gyllene i smör och olja i ca 4 min per sida.
- Gör salladen. Skala och strimla morötterna, blanda med hackad dill och pressad citron i en skål.
- Gör moset. Skala och hacka vitlöken fint, stek den gyllene i smör. Mosa/vispa potatisen tillsammans med mjölk, vitlök, citronskal och smör. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna