Från vår podcast Mitt i Maten: Inläggning
68.8
Från vår podcast Mitt i Maten: Inläggning
recipe
City Gross
35 min

Från vår podcast Mitt i Maten: Inläggning

Ingredienser

Ättikslag

  • 1 dl ättika
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk salt

Marinad

  • 1 tsk krossade enbär
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk bruna senapsfrön
  • 1 dl god olivolja
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 st lök att garnera med
  • valfria örter att garnera med

Gör så här

  1. Koka upp lagen och låt den svalna, slå den sedan över strömmingen och låt stå i kylskåp över natten.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Marinera valfri fisken i marinad i kylskåp i en timme (se tips för förslag på fisk).
  3. Toppa sedan med tunt skivad lök och hackade örter.
Tips från oss
Vi rekommenderar att du lägger in strömming eller lax!

Varnings ikonAnslutningsproblem