Frasigt panerad spätta med citron och rosépeppar
recipe
City Gross
35 min

Frasigt panerad spätta med citron och rosépeppar

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
453,00 kr

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 st vitlösklyfta
  • 300 g morötter
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lätt krossad rosépeppar
  • 1 st citron, skalet
  • 2 st ägg
  • 500 g spätta
  • smör
  • raps/matolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Rör ihop yoghurt och en liten bit pressad vitlök.
  3. Skala och riv morötterna grovt.
  4. Blanda ströbröd, flingsalt, rosépeppar och skal från väl avtvättad citron på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik. Doppa först fisken i ägg och sedan i ströbrödet. Stek fisken frasig i smör eller olja.
  5. Servera.
Tips från oss
Gör gärna en vinägrett till morötterna. Olja, vinäger, en klick dijon, salt och peppar är det enda som behövs.

Varnings ikonAnslutningsproblem