
Frasigt panerad spätta med citron och rosépeppar
Välj antal portioner:
4 portioner
454,60 kr
Ingredienser
- 250 g ris
- 2.5 dl matyoghurt
- 1 st vitlösklyfta
- 300 g morötter
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk lätt krossad rosépeppar
- 1 st citron, skalet
- 2 st ägg
- 500 g spätta
- smör
- raps/matolja
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Rör ihop yoghurt och en liten bit pressad vitlök.
- Skala och riv morötterna grovt.
- Blanda ströbröd, flingsalt, rosépeppar och skal från väl avtvättad citron på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik. Doppa först fisken i ägg och sedan i ströbrödet. Stek fisken frasig i smör eller olja.
- Servera.
Gör gärna en vinägrett till morötterna. Olja, vinäger, en klick dijon, salt och peppar är det enda som behövs.