Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Gingravad laxGingravad laxGingravad laxCook Time: Yield: 4Ingredients:sida lax (trimmad med skinn)hela enbärhel vitpepparströsockersaltvattenginInstructions:
  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Lägg hela laxsidan i en plastpåse av tjockare kvalitet. Om laxsidan är större än påsen går det utmärkt att dela sidan. Lägg då laxen skinn mot skinn i påsen. Häll i sockret, saltet, vattnet och ginen. Lägg enbär och vitpeppar i en mixer eller liknande så att de hackas sönder. Det är viktigt att det är just hela vitpepparkorn och enbär från början. Aromen kommer fram på ett helt annat sätt när de krossas eller hackas. Lägg alla kryddorna i påsen. Pressa/sug ut all luft ur påsen. Förslut den noga.
  2. Blanda påsens innehåll genom att klämma på den lite här och där men se till att laxbitarna ligger skinn mot skinn. Lägga den nu i kylen i minst 2 dygn. Du behöver inte vända på den efter halva tiden.
  3. När det är dags att skära upp laxen, öppna påsen i ena ändan och häll den vätska som är kvar ner genom en sil. Spara 1 dl av lagen, resten kan du hälla bort. Ta laxen ur påsen, torka av den på båda sidor och skär upp den i tunna skivor. Lägg laxen på ett fat, pensla över ett tunt lager av den silade lagen och dekorera med hela enbär.
Gingravad lax
recipe
35 min

Gingravad lax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st sida lax (trimmad med skinn)
  • 1.5 dl hela enbär
  • 0.5 dl hel vitpeppar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 2 dl vatten
  • 1 dl gin

Gör så här

  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Lägg hela laxsidan i en plastpåse av tjockare kvalitet. Om laxsidan är större än påsen går det utmärkt att dela sidan. Lägg då laxen skinn mot skinn i påsen. Häll i sockret, saltet, vattnet och ginen. Lägg enbär och vitpeppar i en mixer eller liknande så att de hackas sönder. Det är viktigt att det är just hela vitpepparkorn och enbär från början. Aromen kommer fram på ett helt annat sätt när de krossas eller hackas. Lägg alla kryddorna i påsen. Pressa/sug ut all luft ur påsen. Förslut den noga.
  2. Blanda påsens innehåll genom att klämma på den lite här och där men se till att laxbitarna ligger skinn mot skinn. Lägga den nu i kylen i minst 2 dygn. Du behöver inte vända på den efter halva tiden.
  3. När det är dags att skära upp laxen, öppna påsen i ena ändan och häll den vätska som är kvar ner genom en sil. Spara 1 dl av lagen, resten kan du hälla bort. Ta laxen ur påsen, torka av den på båda sidor och skär upp den i tunna skivor. Lägg laxen på ett fat, pensla över ett tunt lager av den silade lagen och dekorera med hela enbär.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem