
Glasnudelsallad med teriyakilax
10-17
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g glasnudlar
- 1 förp sockerärter
- 500 g lax
- 2 tsk sesamolja
- salt
- 1 st knippe salladslök
- 1 förp teriyakisås
Gör så här
- Koka upp vatten i en kastrull och salta ordentligt. Lägg i glasnudlarna och sockerärter och koka 3-4 minuter tills glasnudlarna är mjuka. Sila och skölj med kallt vatten tills nudlarna är fingervarma.
- Skär laxen i portionsbitar. Hetta upp olja i en panna. Salta laxen lätt och stek på hög värme så att den får en krispig yta.
- Strimla salladslök och låt den steka med när det är ca 30 sekunder kvar på laxen.
- Värm upp teriyakisåsen.
- Lägg upp nudlar och sockerärter på tallrikar. Lägg på laxen och salladslöken, toppa med teriyakisåsen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Sesamolja ger god smak, men det funkar fint att ersätta med annan matolja. Det är gott att riva ner färsk ingefära i teriyakisåsen. Likaså är det gott att toppa med sesamfrön och färsk koriander.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna