Gratäng med rosépepparlax
153
Gratäng med rosépepparlax
recipe
City Gross
35 min

Gratäng med rosépepparlax

Ingredienser

  • 750 g potatisgratäng
  • 3 krm rosépeppar
  • 1 tsk senapsfrö
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 1 tsk flingsalt
  • smör till stekning
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningarna på paketet.
  2. Mortla samman rosépeppar och senapsfrö. Klappa in kryddblandningen på laxen, ej på skinnsidan, krydda med salt och stek den sen i smör. Börja med skinnsidan ner. När du ser att laxen börjar skifta färg upp till hälften ska du vända den. Stek den på kryddsidan i ca 3 min. Dra av från plattan och stek på eftervärme ca 2 min.
  3. Servera med spenat.
Tips från oss
Har du ingen rosépeppar i kryddhyllan kan du i stället använda någon annan pepppar. Både svart och grön är gott till fisken

Varnings ikonAnslutningsproblem