Gratäng med rosépepparlaxGratäng med rosépepparlaxGratäng med rosépepparlaxCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisgratängrosépepparsenapsfrölaxfilé, med skinnflingsaltsmör till stekningspenatInstructions:

1. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningarna på paketet.
2. Mortla samman rosépeppar och senapsfrö. Klappa in kryddblandningen på laxen, ej på skinnsidan, krydda med salt och stek den sen i smör. Börja med skinnsidan ner. När du ser att laxen börjar skifta färg upp till hälften ska du vända den. Stek den på kryddsidan i ca 3 min. Dra av från plattan och stek på eftervärme ca 2 min.
3. Servera med spenat.

Gratäng med rosépepparlax
recipe
City Gross
35 min

Gratäng med rosépepparlax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 750 g potatisgratäng
  • 3 krm rosépeppar
  • 1 tsk senapsfrö
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 1 tsk flingsalt
  • smör till stekning
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningarna på paketet.
  2. Mortla samman rosépeppar och senapsfrö. Klappa in kryddblandningen på laxen, ej på skinnsidan, krydda med salt och stek den sen i smör. Börja med skinnsidan ner. När du ser att laxen börjar skifta färg upp till hälften ska du vända den. Stek den på kryddsidan i ca 3 min. Dra av från plattan och stek på eftervärme ca 2 min.
  3. Servera med spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du ingen rosépeppar i kryddhyllan kan du i stället använda någon annan pepppar. Både svart och grön är gott till fisken

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem