Gratinerad fiskgratäng med dilliga morötter
254.6
Gratinerad fiskgratäng med dilliga morötter
recipe
City Gross
35 min

Gratinerad fiskgratäng med dilliga morötter

Ingredienser

  • 1 kg potatis

Sås

  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 st citron, skalet
  • 10 g färsk dill
  • salt
  • vitpeppar
  • 500 g torsk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g riven västerbottenost
  • 500 g morötter
  • 10 g färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Smält smör i en gryta. Vispa i mjöl och mjölk och crème fraiche. Rör i fond. Sjud 3-5 min. Rör i rivet citronskal och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Häll såsen över fisken och strö över osten. Tillaga i ugn ca 15 min.
  6. Riv morötterna och blanda ner hackad dill.
  7. Servera gratängen med potatis och dillmorötter.
Tips från oss
Om du höjer värmen på ugnen och sätter den på grill de sista minutrarna så får osten en härligt krispig yta.

Varnings ikonAnslutningsproblem