Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra
recipe
Arla
35 min

Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

378,60 kr

Ingredienser

  • 125 g ris
  • 500 g tomater
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • svartpeppar
  • 250 g KESO® cottage cheese
  • 0.5 st färsk basilika
  • 500 g torskfilé
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med tomatsalladen.
  2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj risonin i kallt vatten.
  3. Skär tomaterna i bitar och blanda med socker och salt. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  4. Blanda tomater, lök, risoni och basilikablad. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen.
  5. Krydda med svartpeppar.
  6. Sätt ugnen på 175°.
  7. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med persilja, citron, olja, salt och peppar.
  8. Lägg fisken i en ugnssäker form och bred över gremolatan.
  9. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min beroende på hur tunna fiskfiléerna är.
  10. Hacka basilikan fint och blanda med cottage cheese.
  11. Servera till fisken och tomatsalladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem