
Griljerad pepparlax med ljummen potatissallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 150 g haricot verts
- 1 msk rosépeppar
- 0.5 msk grönpeppar
- 1 tsk vitpeppar, hel
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 dl farinsocker
- 500 g laxfilé, med skinn
- 1 st rädisor, i strut
- 4 msk olivolja
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala samt skiva och koka potatis. Ansa haricot vert och koka dem med potatisen de sista 5 minuterna.
- Krossa pepparsorterna i en mortel. Blanda med salt och farinsocker. Gnid in laxen med pepparblandningen och sätt i ugn ca 20 minuter.
- Skiva rädisor. Blanda ihop olja och senap.
- Häll av potatis och bönorna och blanda med senapsolja och rädisor. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut laxen och ta av skinnet, servera med potatissallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Laxen är god varm som kall. En perfekt bufférätt både till påsk som sommar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna