Griljerad pepparlax med ljummen potatissallad
155.4
Griljerad pepparlax med ljummen potatissallad
recipe
City Gross
25 min

Griljerad pepparlax med ljummen potatissallad

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 150 g haricot verts
  • 1 msk rosépeppar
  • 0.5 msk grönpeppar
  • 1 tsk vitpeppar, hel
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl farinsocker
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 1 st rädisor, i strut
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skala samt skiva och koka potatis. Ansa haricot vert och koka dem med potatisen de sista 5 minuterna.
  3. Krossa pepparsorterna i en mortel. Blanda med salt och farinsocker. Gnid in laxen med pepparblandningen och sätt i ugn ca 20 minuter.
  4. Skiva rädisor. Blanda ihop olja och senap.
  5. Häll av potatis och bönorna och blanda med senapsolja och rädisor. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta ut laxen och ta av skinnet, servera med potatissallad.
Tips från oss
Laxen är god varm som kall. En perfekt bufférätt både till påsk som sommar.

Varnings ikonAnslutningsproblem