Grillad lax med äpple- och citronglaze
295.4
Grillad lax med äpple- och citronglaze
recipe
City Gross
35 min

Grillad lax med äpple- och citronglaze

Ingredienser

  • 800 g potatis

Glaze

  • 0.5 dl äppeldryck, koncentrat
  • 1 st citron, saften
  • 3 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 30 g dill
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 1 st äpple
  • 0.5 st spetskål
  • 35 g rucola
  • 2.5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Koka ihop äppeljuice, citronsaft och honung i ca 5 min. Låt svalna.Salta, peppra och gnid in dill i laxen, spara gärna lite till servering. Lägg i en ugnsfast form och laga i ugn ca 15-20 min. Pensla laxen mot slutet av tillagningen med glazen.
  4. Strimla äpple och spetskål fint, blanda i en skål.
  5. Servera med rucola och en klick yoghurt.
Tips från oss
Ska du grilla? Grilla laxen på indirekt värme ca 25 min. Om man vill ha riktigt krispigt skinn på laxen kan man lägga den över glöden ca 5 min så får den krisp och färg. Laxen ska få en innertemperatur på ungefär 50 grader. Vuxentips.Att bryna smör och servera till laxen är supergott!

Varnings ikonAnslutningsproblem