Grillad lax med rostad majssalsa och potatissallad
295.6
Grillad lax med rostad majssalsa och potatissallad
recipe
City Gross
35 min

Grillad lax med rostad majssalsa och potatissallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Rostad Majssalsa

  • 195 g majs
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 förp knippe salladslök
  • 0.5 st färsk koriander
  • 0.5 st lime
  • 35 g rucola
  • 2 st tomat
  • 1 st avokado

Gör så här

  1. Tvätt, tärna och koka potatisen mjuk.
  2. Krydda laxen med salt och peppar. Stek eller grilla den, börja med skinnsidan ner.
  3. Häll av spadet från majsen och rosta den i en torr stekpanna. Lägg i en skål. Blanda med delade tomater, strimlad salladslök, korianderblad och pressad lime.
  4. Rör ihop yoghurt, majonnäs och senap, blanda med den kokta potatisen och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med rucola, skivad tomat och avokado.
Tips från oss
Vuxentips. Mortla samman chili med en klyfta vitlök och koriander. Otroligt gott att blanda med den rostade majsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem