
Grillad lax med rostade grönsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Paket 1
- 500 g potatis
- aluminiumfolie
- 20 g ingefära
- 0.5 st röd chili
- olivolja
- salt
Paket 2
- 250 g morötter
- aluminiumfolie
- rapsolja
- salt
- 150 g fetaost
- 0.5 pkt valnötter
- honung
- 0.5 st knippe salladslök
- 500 g lax
- salt
- svartpeppar
- 80 g spenat
- 0.5 st gurka
- 0.5 burk aioli
Gör så här
- Tvätta och tärna potatis. Lägg på ett ark med folie. Riv över ingefära och strö över hackad chili. Ringa över olja och blanda runt med händerna. Salta och nyp samman till ett paket.
- Tvätta och klyfta morötter. Lägg på ett ark med folie. Ringla över olja och salta.
- Krydda laxen med salt och peppar. Börja grilla den med skinnsidan ner. Grilla även paketen med potatis och morötter. När morötterna mjuknat något lägger du på fetaosten och låter den grilla med i paketet den sista stunden så att den mjuknar.
- Häll upp i olika skålar. Toppa morötter med krossade valnötter, honung och hackad salladslök.
- Servera med spenat, strimlad gurka och aioli.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna