
Grillade blåmusslor med koriander, lime och chili
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1.5 dl olivolja
- 30 g koriander
- 5 st fint hackade vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 3 st lime, saften
- flingsalt
- peppar
- 2 st nät med blåmusslor
- aioli
- baguette
Gör så här
- Bland olja, hackad koriander, skalad och hackad vitlök, fint hackad chili och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar, det ska smaka mycket!
- Rengör musslorna från skägg och ta bort de dåliga.
- Lägg musslorna på en riktigt het grill och låt dem grilla tills de öppnat sig helt. Lägg över dem i en skål och häll över den kryddiga oljan.
- Servera med aioli och baguette.
- En mussla som inte stänger sig vid rengöring i kallt vatten skall slängas, likaså de med hål i skalet.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna