
Gubbröra med krispig topp
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st hårdkokta ägg
- 1 burk ansjovis
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st röd lök
- 3 msk hackad dill
- 3 msk hackad gräslök
- 2 msk majonnäs
- 2 msk crème fraiche
- salt
- svartpeppar
- kavring
- smör till stekning
- dill
Gör så här
- Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 min. Skölj äggen i kallt vatten.
- Smula sönder kavring och stek den krispig i smör.
- Häll av spadet och skär ansjovisen i små bitar. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Lägg allt i en skål.
- Klipp i dill och gräslök. Rör i majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Servera i snapsglas med smörstekt kavring och dill på toppen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna