Gubbröra med krispig toppGubbröra med krispig toppGubbröra med krispig toppCook Time: Yield: 4Ingredients:hårdkokta äggansjovisschalottenlökröd lökhackad dillhackad gräslökmajonnäscrème fraichesaltsvartpepparkavringsmör till stekningdillInstructions:
  1. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 min. Skölj äggen i kallt vatten.
  2. Smula sönder kavring och stek den krispig i smör.
  3. Häll av spadet och skär ansjovisen i små bitar. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Lägg allt i en skål.
  4. Klipp i dill och gräslök. Rör i majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i snapsglas med smörstekt kavring och dill på toppen.
Gubbröra med krispig topp
recipe
City Gross
35 min

Gubbröra med krispig topp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 burk ansjovis
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st röd lök
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • kavring
  • smör till stekning
  • dill

Gör så här

  1. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 min. Skölj äggen i kallt vatten.
  2. Smula sönder kavring och stek den krispig i smör.
  3. Häll av spadet och skär ansjovisen i små bitar. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Lägg allt i en skål.
  4. Klipp i dill och gräslök. Rör i majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i snapsglas med smörstekt kavring och dill på toppen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem