Havrerisotto med bakad torskHavrerisotto med bakad torskHavrerisotto med bakad torskCook Time: Yield: 4Ingredients:schalottenlökvitlökrapsoljahavrerisvitt matlagningsvinvattensvampbuljongtärningriven hårdostsaltsvartpepparcitrontorskchampinjonerspenatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hacka lök och vitlök. Värm olja i en djup panna och stek löken ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlök och havreris och låt steka med hastigt.
  3. Blanda ner matlagningsvin, vatten och buljongtärning och blanda runt så att buljongtärningen löses upp. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme tills havreriset är klart, det ska fortfarande ha en liten kärna. Blanda ner ost och låt den smälta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen tills den har 53-56° i innertemperatur, beroende på vad du gillar. Tar ca 15 minuter beroende på ugn.
  5. Dela svamp i mindre bitar och stek i margarin. Blanda ner i havreriset tillsammans med spenaten.
  6. Servera torsken med havrerisotton och strö över lite rivet citronskal.
Havrerisotto med bakad torsk
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Havrerisotto med bakad torsk

8-9

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 dl havreris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl vatten
  • 1 st svampbuljongtärning
  • 1 dl riven hårdost
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st citron
  • 500 g torsk
  • 250 g champinjoner
  • 1 påse spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hacka lök och vitlök. Värm olja i en djup panna och stek löken ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlök och havreris och låt steka med hastigt.
  3. Blanda ner matlagningsvin, vatten och buljongtärning och blanda runt så att buljongtärningen löses upp. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme tills havreriset är klart, det ska fortfarande ha en liten kärna. Blanda ner ost och låt den smälta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen tills den har 53-56° i innertemperatur, beroende på vad du gillar. Tar ca 15 minuter beroende på ugn.
  5. Dela svamp i mindre bitar och stek i margarin. Blanda ner i havreriset tillsammans med spenaten.
  6. Servera torsken med havrerisotton och strö över lite rivet citronskal.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du hellre välja traditionellt risottoris går det lika bra.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem