Het och lite lagom julig rödkål med fiskbollar och ris
recipe
City Gross
35 min

Het och lite lagom julig rödkål med fiskbollar och ris

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

297,80 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g kolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 msk smör
  • 400 g rödkål
  • 1 st rödlök
  • 0.25 st vitlök
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 krm torkad ingefära
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 2 msk sweet chili
  • 2 krm salt
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör fiskfärsen. Finhacka fisken, lägg den i en skål och krydda sen färsen med timjan, svartpeppar, cayennepeppar och flingsalt. Låt färsen stå.
  3. Skär eller riv rödkålen mycket fint. Skala och skiva rödlöken. Skala vitlöken.
  4. Rör i potatismjöl i fiskfärsen och blanda noga. Forma fiskfärsen till bollar och rulla dem i ströbröd. Värm upp smör och olja i en stekpanna och stek sen fiskbullarna på medelvärme. Samtidigt ska du nu steka kålen.
  5. Hetta upp rapsolja i en annan stekpanna. Woka rödkål lök, pressad vitlök, ingefära, sambal oelek, spiskummin snabbt och hett under ständig omrörning. Smaka av med kanel, sweet chili, salt och vinäger.
  6. Servera med sweet chili.

Varnings ikonAnslutningsproblem