Hummersallad
Hummersallad
recipe
City Gross
25 min

Hummersallad

Ingredienser

  • 1 burk grön ärtdip
  • 2 st kokta humrar à ca 450 g styck
  • 1 st liten fänkål
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 påse machèsallad
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • olivolja

Gör så här

  1. Dela hummern i mitten med en kniv så du får två halvor, knäck klorna och pilla ur köttet i dem. Pilla även ur stjärten och skär alltsammans i grova bitar.
  2. Skölj och hyvla fänkålen så tunt du kan på mandolin, lägg det i en skål med iskallt vatten så den blir extra krispig till serveringen.
  3. Dela och gröp ur avokadon, skär i grova bitar.
  4. Blanda hummerköttet och avokadon med några matskedar av den gröna dippen i en skål.
  5. Skeda upp salladen i hummerskalen och servera med machèsallad och en klyfta lime.

Varnings ikonAnslutningsproblem