Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
HummersoppaHummersoppaHummersoppaCook Time: Yield: 4Ingredients:humrarsellerimorotfänkålgul lökvitlöksklyftorolivoljatomatpurélagerbladcayennepepparvitt vincognacvattenhummerfondvispgräddesaltsvartpeppartryffeloljasurdegsbrödInstructions:

1. Börja med att dela humrarna i halvor, ta ur köttet från stjärten och klorna och spara. Ta ut resten från skalen och skölj ur dem. Skär skalen i bitar.
2. Skala och skär morot och selleri i bitar, hacka lök och vitlök. Värm olja i en kastrull och lägg i hummerskalen, grönsaker och lök, låt fräsa en stund.
3. Rör i tomatpurèn och lägg i lagerblad och cayenne­peppar. Häll i vinet och låt koka ned till hälften. Häll i cognac, vatten och hummerfond. Låt puttra i ca 30 minuter.
4. Sila av och tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.
5. Häll upp i skålar. Lägg i hummerköttet. Droppa över lite tryffelolja och servera med rostat surdegsbröd.

Hummersoppa
recipe
60 min

Hummersoppa

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st humrar
  • 100 g selleri
  • 1 st morot
  • 1 st fänkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 l vitt vin
  • 6 cl cognac
  • 5 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • tryffelolja
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Börja med att dela humrarna i halvor, ta ur köttet från stjärten och klorna och spara. Ta ut resten från skalen och skölj ur dem. Skär skalen i bitar.
  2. Skala och skär morot och selleri i bitar, hacka lök och vitlök. Värm olja i en kastrull och lägg i hummerskalen, grönsaker och lök, låt fräsa en stund.
  3. Rör i tomatpurèn och lägg i lagerblad och cayenne­peppar. Häll i vinet och låt koka ned till hälften. Häll i cognac, vatten och hummerfond. Låt puttra i ca 30 minuter.
  4. Sila av och tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.
  5. Häll upp i skålar. Lägg i hummerköttet. Droppa över lite tryffelolja och servera med rostat surdegsbröd.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem