
Ingefärsdoftande fisk med coleslaw
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 500 g torsk
- smör
- 0.5 tsk sambal oelek
- 20 g ingefära
- 2 msk japansk soja
- 1 klyfta vitlök
- 0.5 st lime,saften
- 2 msk smör
- 200 g vitkål
- 200 g morötter
- 0.5 st rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 100 g färskost
- 2 msk majonnäs
- 2 msk sweet chilisås
- 25 g gräslök
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg fisken i en smord form, rör ihop sambal oelek, skalad och riven ingefära, soja, pressad vitlök och lime. Häll över fisken, klicka på smör och laga i ugn ca 20 min.
- Strimla vitkålen. Skala morötterna och strimla dem med en potatisskalare. Blanda i en skål. Rör samman skalad och pressad vitlök, färskost, majonnäs, sweet chili och hackad gräslök. Blanda med kålen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Du skulle kunna laga fisken i foliepaket. Då blir den ännu saftigare.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna