Inkokt lax med ingefära
recipe
Arla
35 min

Inkokt lax med ingefära

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
341,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 st purjolök
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 st citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 0.5 dl dillstjälkar
  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 0.5 st citron
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 0.5 dl dill
  • 2 krm salt
  • 150 g sockerärtor

Gör så här

  1. Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen.
  2. Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 min.
  3. Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. Låt laxen kallna i lagen.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem