Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Inkokt lax med sparris och romsåsInkokt lax med sparris och romsåsInkokt lax med sparris och romsåsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatiscrème fraichefärsk dillröd finkornig romlaxfilé, med skinnvattensaltättikagul löklagerbladvitpeppar, heldillstjälkarknippe sparrisschalottenlökfärsk dillolivolja till stekningsmör till stekningsaltsvartpepparröd finkornig romInstructions:

1. Skala potatis och koka. Pressa potatisen till servering med en potatispress. Ta av locket någon minut innan ni ska pressa den så den får ånga av.
2. Hacka dillen och blanda med cremé fraich och rom. Salta och peppra.
3. Dela laxen i mindre portionsbitar.
4. Blanda och koka upp lagen och lägg i fisken. Sjud 3-4 minuter underlock. Ställ åt sidan i 3- 5 minuter. Beroende på storlek på laxbitarna.
5. Skär av den sista ”träiga” biten av sparrisen. Skala och hacka lök och dill.
Stek sparrisen i olja och smör. Salta och peppra. Lägg upp sparrisen på ett uppläggningsfat och strö på hackad lök, dill och rom.
6. Servera lax och sparris med romsåsen och pressad potatis.

Inkokt lax med sparris och romsås
recipe
35 min

Inkokt lax med sparris och romsås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 30 g färsk dill
  • 40 g röd finkornig rom
  • 500 g laxfilé, med skinn

Lag

  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 0.5 dl ättika
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • 10 st vitpeppar, hel
  • dillstjälkar
  • 250 g knippe sparris
  • 1 st schalottenlök
  • 30 g färsk dill
  • olivolja till stekning
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g röd finkornig rom

Gör så här

  1. Skala potatis och koka. Pressa potatisen till servering med en potatispress. Ta av locket någon minut innan ni ska pressa den så den får ånga av.
  2. Hacka dillen och blanda med cremé fraich och rom. Salta och peppra.
  3. Dela laxen i mindre portionsbitar.
  4. Blanda och koka upp lagen och lägg i fisken. Sjud 3-4 minuter underlock. Ställ åt sidan i 3- 5 minuter. Beroende på storlek på laxbitarna.
  5. Skär av den sista ”träiga” biten av sparrisen. Skala och hacka lök och dill.Stek sparrisen i olja och smör. Salta och peppra. Lägg upp sparrisen på ett uppläggningsfat och strö på hackad lök, dill och rom.
  6. Servera lax och sparris med romsåsen och pressad potatis.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem