
Inkokt lax med sparris och romsås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 dl crème fraiche
- 30 g färsk dill
- 40 g röd finkornig rom
- 500 g laxfilé, med skinn
Lag
- 1 l vatten
- 2 msk salt
- 0.5 dl ättika
- 1 st gul lök
- 2 st lagerblad
- 10 st vitpeppar, hel
- dillstjälkar
- 250 g knippe sparris
- 1 st schalottenlök
- 30 g färsk dill
- olivolja till stekning
- smör till stekning
- salt
- svartpeppar
- 35 g röd finkornig rom
Gör så här
- Skala potatis och koka. Pressa potatisen till servering med en potatispress. Ta av locket någon minut innan ni ska pressa den så den får ånga av.
- Hacka dillen och blanda med cremé fraich och rom. Salta och peppra.
- Dela laxen i mindre portionsbitar.
- Blanda och koka upp lagen och lägg i fisken. Sjud 3-4 minuter underlock. Ställ åt sidan i 3- 5 minuter. Beroende på storlek på laxbitarna.
- Skär av den sista ”träiga” biten av sparrisen. Skala och hacka lök och dill.Stek sparrisen i olja och smör. Salta och peppra. Lägg upp sparrisen på ett uppläggningsfat och strö på hackad lök, dill och rom.
- Servera lax och sparris med romsåsen och pressad potatis.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna