Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Inkokt laxInkokt laxInkokt laxCook Time: Yield: 4Ingredients:laxfilé, med skinnet kvarvattenvitvinsvinägersaltgurkagelatinbladvitt vinmajonnäsInstructions:
  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Har ni inte en gammal, klassisk fiskgryta så lägg laxbiten i en långpanna/ugnspanna med höga kanter. Ha bakplåtspapper i botten, så blir pannan lättare att diska senare. Lägg laxen med skinnet neråt. Lägg en bit plastfilm över högsta delen på laxen (där det vatten du senare skall lägga i långpannan inte täcker). Annars blir laxen helt uttorkad på just detta ställe. Anpassa vinäger och saltmängden efter hur mycket vatten du använder.
  2. Sätt ugnen på 130° och använd en bra stektermometer. Ställ in laxen i ca 1,5-2 tim. Du får ev fylla på med lite mer vatten under tiden. Laxen är färdig när den är uppe i 56°. Ta ut pannan. Försök att skeda bort lite av vattnen från långpannan det första du gör, annars blir den svår att hantera.
  3. Häll av allt vattnet och ställ laxen att svalna.
  4. Värm vittvinet/buljongen i en kastrull. Blötlägg gelatinbladen. Rör sedan ner dem i vittvinet. Ställ vittvinet kallt i 10 minuter. Lägg laxen på ett serveringsfat. Det blir tufft att flytta på den när det väl kommit majonnäs på. Håll laxen kall, så kallnar gelatinblandningen fortare. Under tiden skiva gurkan tunt tunt. Pensla ett lager vittvin på laxen. Lägg gurkskivorna som fiskfjäll över hela.
  5. Pensla igen. Ställ kallt och pensla ytterligare en gång. Spritsa majonnäs runt kanterna.
Inkokt lax
recipe
180 min

Inkokt lax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé, med skinnet kvar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt

Till Dekoration

  • 1 st gurka
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Har ni inte en gammal, klassisk fiskgryta så lägg laxbiten i en långpanna/ugnspanna med höga kanter. Ha bakplåtspapper i botten, så blir pannan lättare att diska senare. Lägg laxen med skinnet neråt. Lägg en bit plastfilm över högsta delen på laxen (där det vatten du senare skall lägga i långpannan inte täcker). Annars blir laxen helt uttorkad på just detta ställe. Anpassa vinäger och saltmängden efter hur mycket vatten du använder.
  2. Sätt ugnen på 130° och använd en bra stektermometer. Ställ in laxen i ca 1,5-2 tim. Du får ev fylla på med lite mer vatten under tiden. Laxen är färdig när den är uppe i 56°. Ta ut pannan. Försök att skeda bort lite av vattnen från långpannan det första du gör, annars blir den svår att hantera.
  3. Häll av allt vattnet och ställ laxen att svalna.
  4. Värm vittvinet/buljongen i en kastrull. Blötlägg gelatinbladen. Rör sedan ner dem i vittvinet. Ställ vittvinet kallt i 10 minuter. Lägg laxen på ett serveringsfat. Det blir tufft att flytta på den när det väl kommit majonnäs på. Håll laxen kall, så kallnar gelatinblandningen fortare. Under tiden skiva gurkan tunt tunt. Pensla ett lager vittvin på laxen. Lägg gurkskivorna som fiskfjäll över hela.
  5. Pensla igen. Ställ kallt och pensla ytterligare en gång. Spritsa majonnäs runt kanterna.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem