Italiensk örtpanerad fisk med fluffigt mos
recipe
City Gross
35 min

Italiensk örtpanerad fisk med fluffigt mos

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

292,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 500 g rödspättafilé
  • olja till stekning
  • smör till stekning
  • 200 g rödkål
  • 1 st broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda oregano, timjan, basilika, salt, peppar och ströbröd på en tallrik. Vispa upp ägget på ett fat.
  3. Vänd fisken först i uppvispat ägg och sen i ströbrödsblandning. Tryck till lätt så att paneringen fastnar.
  4. Stek fisken i olja och smör på medelvärme till den har fin färg. Medan den steker gör salladen.
  5. Strimla kålen fint, strimla även stammen till broccolin. Lägg i en skål och häll på olja och vinäger. Salta och peppra.
  6. Mosa potatisen med elvisp eller ballongvisp. Vispa i mjölk, olivolja, salt och peppar.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem