Italiensk pastalådaItaliensk pastalådaItaliensk pastalådaCook Time: Yield: 4Ingredients:pastarökt skinkagul lökflytande margarintonfisk i vattenpizzakryddavetemjölmjölk 0,5%flytande margarincocktailtomaterriven parmesanpizzakryddavitkålolivoljavit balsamvinägeritaliensk salladskryddasockersvartpepparInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan al dente, spola i kallt vatten och låt den rinna av.
  3. Skär skinka i mindre bitar. Skala och hacka lök.
  4. Hetta upp en stekpanna med margarin. Lägg först i skinkbitarna när det blivit hett i pannan, sedan avrunnen tonfisk, lök och pizzakrydda. Fräs alltsammans en stund. Strö över mjöl och spä med mjölk. Låt det koka 3-5 minuter.
  5. Smörj en form med margarin och lägg i den kokta pastan. Häll stuvningen över. Halvera tomaterna och lägg över. Toppa med riven ost och strö över pizzakrydda. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
  6. Strimla vitkål och lägg i en skål. Häll på olja, vinäger, salladskrydda, socker och svartpeppar. Knåda in ordentligt i kålen med händerna. Servera till pastagratängen. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:13 Lila plan:13
Italiensk pastalåda
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Italiensk pastalåda

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 180 g rökt skinka
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 3 msk vetemjöl
  • 3.5 dl mjölk 0,5%
  • 1 tsk flytande margarin
  • 250 g cocktailtomater
  • 50 g riven parmesan
  • pizzakrydda

Vitkålssallad

  • 400 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 krm socker
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan al dente, spola i kallt vatten och låt den rinna av.
  3. Skär skinka i mindre bitar. Skala och hacka lök.
  4. Hetta upp en stekpanna med margarin. Lägg först i skinkbitarna när det blivit hett i pannan, sedan avrunnen tonfisk, lök och pizzakrydda. Fräs alltsammans en stund. Strö över mjöl och spä med mjölk. Låt det koka 3-5 minuter.
  5. Smörj en form med margarin och lägg i den kokta pastan. Häll stuvningen över. Halvera tomaterna och lägg över. Toppa med riven ost och strö över pizzakrydda. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
  6. Strimla vitkål och lägg i en skål. Häll på olja, vinäger, salladskrydda, socker och svartpeppar. Knåda in ordentligt i kålen med händerna. Servera till pastagratängen. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:13 Lila plan:13

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du väljer fullkornspasta (100% fullkorn) kan du som följer Lila plan dra av 7 SmartPoints per portion.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem