
Italiensk pastalåda
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g pasta
- 180 g rökt skinka
- 1 st gul lök
- 1 tsk flytande margarin
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1 tsk pizzakrydda
- 3 msk vetemjöl
- 3.5 dl mjölk 0,5%
- 1 tsk flytande margarin
- 250 g cocktailtomater
- 50 g riven parmesan
- pizzakrydda
Vitkålssallad
- 400 g vitkål
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 2 krm socker
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka pastan al dente, spola i kallt vatten och låt den rinna av.
- Skär skinka i mindre bitar. Skala och hacka lök.
- Hetta upp en stekpanna med margarin. Lägg först i skinkbitarna när det blivit hett i pannan, sedan avrunnen tonfisk, lök och pizzakrydda. Fräs alltsammans en stund. Strö över mjöl och spä med mjölk. Låt det koka 3-5 minuter.
- Smörj en form med margarin och lägg i den kokta pastan. Häll stuvningen över. Halvera tomaterna och lägg över. Toppa med riven ost och strö över pizzakrydda. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
- Strimla vitkål och lägg i en skål. Häll på olja, vinäger, salladskrydda, socker och svartpeppar. Knåda in ordentligt i kålen med händerna. Servera till pastagratängen. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:13 Lila plan:13
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om du väljer fullkornspasta (100% fullkorn) kan du som följer Lila plan dra av 7 SmartPoints per portion.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna