Italiensk pastalåda
204.4
Italiensk pastalåda
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Italiensk pastalåda

Ingredienser

  • 125 g pasta fusilli
  • 90 g rökt skinka
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 tsk flytande margarin
  • 0.5 burk tonfisk i vatten
  • 0.5 tsk pizzakrydda
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.75 dl mjölk 0,5%
  • 0.5 tsk flytande margarin
  • 125 g cocktailtomater
  • 20 g riven hårdost
  • pizzakrydda

Vitkålssallad

  • 200 g vitkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.25 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm socker
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan al dente, spola i kallt vatten och låt den rinna av.
  3. Skär skinka i mindre bitar. Skala och hacka lök.
  4. Hetta upp en stekpanna med margarin. Lägg först i skinkbitarna när det blivit hett i pannan, sedan avrunnen tonfisk, lök och pizzakrydda. Fräs alltsammans en stund. Strö över mjöl och spä med mjölk. Låt det koka 3-5 minuter.
  5. Smörj en form med margarin och lägg i den kokta pastan. Häll stuvningen över. Halvera tomaterna och lägg över. Toppa med riven ost och strö över pizzakrydda. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
  6. Strimla vitkål och lägg i en skål. Häll på olja, vinäger, salladskrydda, socker och svartpeppar. Knåda in ordentligt i kålen. Servera till pastagratängen. SmartPoints/portion: 12

Varnings ikonAnslutningsproblem