Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Jordärtskockspuré med brynt smör och ugnsbakad laxJordärtskockspuré med brynt smör och ugnsbakad laxJordärtskockspuré med brynt smör och ugnsbakad laxCook Time: Yield: 4Ingredients:jordärtskockorschalottenlökvitlöksklyftasaltvattensmörmascarponecitronsaltvitpepparlaxfilé, utan skinnsaltvitpepparsalladsmixfärsk basilikapersiljatimjansardellerhackad kaprishackad vitlöksklyftaolivoljacitron, saftenflingsalttabascoInstructions:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar, grovhacka schalottenlöken och vitlöken. Lägg alltsammans i en kastrull och täck knappt med vatten, tillsätt salt. Koka jordärtskockorna mjuka under lock på medelhög värme.
2. Bryn smöret riktigt härligt gyllenbrunt i en kastrull. Sila bort bottensatsen från smöret.
3. Sila bort spadet från jordärtskockorna men spara lite grann till mixning, mixa jordärtskockorna med brynt smör, mascarpone och eventuellt en del av kokspadet i en matberedare eller med stavmixer till en slät len puré. Smaka av med pressad citronsaft, salt och vitpeppar.
4. Skär 4 portioner av fisken och lägg dem i en ugnsfast form, salta och peppra fisken. Sätt in i ugnen och baka fisken i ca 12-15 minuter, tills den fortfarande har lite kärna och är rosa i mitten.
5. Blanda örter, hackad kapris, hackade sardeller och vitlök. Rör långsamt i olivoljan tills det blir en tjock tät sås. Smaka av med citron, salt och några stänk tabasco.
6.. Servera fisken med en fräsch örtsallad och jordärtskockspurén.

Jordärtskockspuré med brynt smör och ugnsbakad lax
recipe
60 min

Jordärtskockspuré med brynt smör och ugnsbakad lax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 700 g jordärtskockor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • vatten
  • 30 g smör
  • 1 msk mascarpone
  • 0.5 st citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • salt
  • vitpeppar
  • 140 g salladsmix

Örtdressing

  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl persilja
  • 0.5 dl timjan
  • 2 st sardeller
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk citron, saften
  • flingsalt
  • tabasco

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar, grovhacka schalottenlöken och vitlöken. Lägg alltsammans i en kastrull och täck knappt med vatten, tillsätt salt. Koka jordärtskockorna mjuka under lock på medelhög värme.
  2. Bryn smöret riktigt härligt gyllenbrunt i en kastrull. Sila bort bottensatsen från smöret.
  3. Sila bort spadet från jordärtskockorna men spara lite grann till mixning, mixa jordärtskockorna med brynt smör, mascarpone och eventuellt en del av kokspadet i en matberedare eller med stavmixer till en slät len puré. Smaka av med pressad citronsaft, salt och vitpeppar.
  4. Skär 4 portioner av fisken och lägg dem i en ugnsfast form, salta och peppra fisken. Sätt in i ugnen och baka fisken i ca 12-15 minuter, tills den fortfarande har lite kärna och är rosa i mitten.
  5. Blanda örter, hackad kapris, hackade sardeller och vitlök. Rör långsamt i olivoljan tills det blir en tjock tät sås. Smaka av med citron, salt och några stänk tabasco.
  6. . Servera fisken med en fräsch örtsallad och jordärtskockspurén.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem