Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Kokos och linssoppa med lax och ingefäraKokos och linssoppa med lax och ingefäraKokos och linssoppa med lax och ingefäraCook Time: Yield: 4Ingredients:palsternackavitlöksklyftagul löktorkade röda linserolivoljakokosmjölkvattenfisksåstabascolaxfilé, med skinnfärsk ingefäralimesaltsvartpepparfärsk dillInstructions:

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skala palsternackan och skär ner i tärningar, skala och skiva löken och vitlök .
3. Fräs/sautera linser, palsternacka vitlök, och lök i en kastrull med olivolja. Häll på kokosmjölken och vatten. Koka upp soppan och låt sjuda tills allt är mjukt. Mixa soppan och smaksätt med fisksås och tabasco.
4. Under tiden, skär laxen i 2 x 2 cm kuber och lägg i en ugnsfast form.
Skala ingefäran och hacka den fint, fördela ingefäran på fisken. Pressa över limesaften och ringla över olivolja, och salta och peppra.
5. Ugnsbaka fisken i ugnen ca 10-12 minuter.
5. Servera laxen till den skummiga varma soppan och garnera med hackad dill.

Kokos och linssoppa med lax och ingefära
recipe
35 min

Kokos och linssoppa med lax och ingefära

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g palsternacka
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 1 dl torkade röda linser
  • 3 msk olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 6 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • tabasco
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 10 g färsk ingefära
  • 1 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • 15 g färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala palsternackan och skär ner i tärningar, skala och skiva löken och vitlök .
  3. Fräs/sautera linser, palsternacka vitlök, och lök i en kastrull med olivolja. Häll på kokosmjölken och vatten. Koka upp soppan och låt sjuda tills allt är mjukt. Mixa soppan och smaksätt med fisksås och tabasco.
  4. Under tiden, skär laxen i 2 x 2 cm kuber och lägg i en ugnsfast form.Skala ingefäran och hacka den fint, fördela ingefäran på fisken. Pressa över limesaften och ringla över olivolja, och salta och peppra.
  5. Ugnsbaka fisken i ugnen ca 10-12 minuter.
  6. Servera laxen till den skummiga varma soppan och garnera med hackad dill.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem