Kokos och linssoppa med lax och ingefära
recipe
City Gross
35 min

Kokos och linssoppa med lax och ingefära

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

350,00 kr

Ingredienser

  • 250 g palsternacka
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 1 dl torkade röda linser
  • 3 msk olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 6 dl vatten
  • 2 msk fisksås
  • tabasco
  • 500 g laxfilé, med skinn
  • 10 g färsk ingefära
  • 1 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • 15 g färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala palsternackan och skär ner i tärningar, skala och skiva löken och vitlök .
  3. Fräs/sautera linser, palsternacka vitlök, och lök i en kastrull med olivolja. Häll på kokosmjölken och vatten. Koka upp soppan och låt sjuda tills allt är mjukt. Mixa soppan och smaksätt med fisksås och tabasco.
  4. Under tiden, skär laxen i 2 x 2 cm kuber och lägg i en ugnsfast form.Skala ingefäran och hacka den fint, fördela ingefäran på fisken. Pressa över limesaften och ringla över olivolja, och salta och peppra.
  5. Ugnsbaka fisken i ugnen ca 10-12 minuter.
  6. Servera laxen till den skummiga varma soppan och garnera med hackad dill.

Varnings ikonAnslutningsproblem