Kokospanerad fisk med mango -& avokadosallad
recipe
City Gross
25 min

Kokospanerad fisk med mango -& avokadosallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
487,20 kr

Ingredienser

  • 500 g koljafilé
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 dl kokosflingor
  • 250 g ris
  • 2 st tomat
  • 35 g sallad
  • 1 st mango
  • 1 st avokado

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Krydda den med salt och peppar.
  3. Rör ihop yoghurt, skalad och riven ingefära, sambal oelek, gurkmeja, skalad och pressad vitlök och mango chutney. Bred allt på fisken och strö över kokos. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  5. Tärna tomaterna och lägg dem i en skål. Lägg salladen i en skål. Tärna mango och avokado och lägg i olika skålar.
  6. Servera.
Tips från oss
Smaka av yoghurtröran innan du häller den över fisken. Är den tillräckligt kryddad eller önskar du mer smak?
Du kan hjälpa till med fisken! Strö försiktigt över kokosflingorna innan allt åker in i ugnen.

Varnings ikonAnslutningsproblem