Kolja i sås med äggströssel och smörslungade morötter
257.8
Kolja i sås med äggströssel och smörslungade morötter
recipe
City Gross
35 min

Kolja i sås med äggströssel och smörslungade morötter

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 300 g morötter
  • 25 g smör
  • 2 tsk dragon
  • salt
  • 500 g kolja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk fiskfond
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Skala och slanta morötterna, koka tills de börjar mjukna. Häll då av vattnet och rör i smör, dragon och lite salt.
  4. Lägg fisken i en ugnsfast form. Rör samman matlagningsgrädde, fiskfond och peppar, häll över fisken och laga i ugn ca 15 min.
  5. Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj äggen i kallt vatten. Skala och hacka dem. Strö över fisken.
  6. Servera.
Tips från oss
Vill du smaksätta såsen mer? Rör i en klick kaviar eller varför inte gräslök, dijon eller pepparrot.

Varnings ikonAnslutningsproblem