Koljabiffar med lime och pressad potatis
287.8
Koljabiffar med lime och pressad potatis
recipe
City Gross
35 min

Koljabiffar med lime och pressad potatis

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3 tsk salt
  • 500 g koljafilé
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st isbergssallad
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Dela fisken i mindre bitar och lägg i en matberedare. Lägg i äggulor, senap, pressad lime, salt och peppar. Pulsa matberedaren i omgångar till en fiskfärs. Forma till biffar och stek i smör ca 4 min på varje sida.
  3. Strimla purjolöken och fräs i smör, låt svalna. Blanda med crème fraiche, majonnäs, pressad lime, salt och peppar.
  4. Bryt sallad och blanda med olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem