Koriander- och Ingefärsgravad lax
236.4
Koriander- och Ingefärsgravad lax
recipe
City Gross
35 min

Koriander- och Ingefärsgravad lax

Ingredienser

  • färsk laxsida
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 2 msk hel koriander
  • 1 msk mald kummin
  • 1 msk mald kanel
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk hel vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 st apelsin, strimlor av skalet
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Lägg hela laxsidan i en plastpåse av tjockare kvalitet. Om laxsidan är större än påsen går den utmärkt att dela. Lägg då laxen skinn mot skinn i påsen. Lägg de hela vitpepparkornen och koriandern i en mixer eller mortla dem. Det är viktigt med hela korn av vitpeppar och koriander!
  2. Lägg alla kryddorna samt sockret, saltet och vattnet i påsen. Pressa ut all luft ur påsen. Förslut den noga. Blanda påsens innehåll genom att klämma på den lite här och där, men se till att laxbitarna ligger skinn mot skinn. Låt laxen stå i kylen i minst 2 dygn. Du behöver inte vända på den efter halva tiden för laxen vet ändå inte vad som är upp och ner.
  3. När laxen ska serveras, ta den ur påsen och skär den i tunna skivor. Kleta gärna på lite av kryddblandningen (men kasta lagen).

Varnings ikonAnslutningsproblem