Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Koriander- och Ingefärsgravad laxKoriander- och Ingefärsgravad laxKoriander- och Ingefärsgravad laxCook Time: Yield: 4Ingredients:färsk laxsidaströsockersalthel koriandermald kumminmald kanelriven färsk ingefärahel vitpepparhackad dillapelsin, strimlor av skaletvattenInstructions:
  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Lägg hela laxsidan i en plastpåse av tjockare kvalitet. Om laxsidan är större än påsen går den utmärkt att dela. Lägg då laxen skinn mot skinn i påsen. Lägg de hela vitpepparkornen och koriandern i en mixer eller mortla dem. Det är viktigt med hela korn av vitpeppar och koriander!
  2. Lägg alla kryddorna samt sockret, saltet och vattnet i påsen. Pressa ut all luft ur påsen. Förslut den noga. Blanda påsens innehåll genom att klämma på den lite här och där, men se till att laxbitarna ligger skinn mot skinn. Låt laxen stå i kylen i minst 2 dygn. Du behöver inte vända på den efter halva tiden för laxen vet ändå inte vad som är upp och ner.
  3. När laxen ska serveras, ta den ur påsen och skär den i tunna skivor. Kleta gärna på lite av kryddblandningen (men kasta lagen).
Koriander- och Ingefärsgravad lax
recipe
35 min

Koriander- och Ingefärsgravad lax

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • färsk laxsida
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 2 msk hel koriander
  • 1 msk mald kummin
  • 1 msk mald kanel
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk hel vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 st apelsin, strimlor av skalet
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Mängd: lax till ca 15 pers. Lägg hela laxsidan i en plastpåse av tjockare kvalitet. Om laxsidan är större än påsen går den utmärkt att dela. Lägg då laxen skinn mot skinn i påsen. Lägg de hela vitpepparkornen och koriandern i en mixer eller mortla dem. Det är viktigt med hela korn av vitpeppar och koriander!
  2. Lägg alla kryddorna samt sockret, saltet och vattnet i påsen. Pressa ut all luft ur påsen. Förslut den noga. Blanda påsens innehåll genom att klämma på den lite här och där, men se till att laxbitarna ligger skinn mot skinn. Låt laxen stå i kylen i minst 2 dygn. Du behöver inte vända på den efter halva tiden för laxen vet ändå inte vad som är upp och ner.
  3. När laxen ska serveras, ta den ur påsen och skär den i tunna skivor. Kleta gärna på lite av kryddblandningen (men kasta lagen).

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem