Krämig fisksoppa med fänkålstopping
Krämig fisksoppa med fänkålstopping
recipe
City Gross
35 min

Krämig fisksoppa med fänkålstopping

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 200 g morötter
  • 500 g potatis
  • 0.5 st röd paprika
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 390 g krossade tomater
  • 2.5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 st fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Skala och tärna morötter och potatis. Tärna även ner paprikan. Stek i en gryta med smör och olja och lägg i fänkålsfrö, krossade tomater och grädde. Låt sjuda 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela fisken i stora tärningar och lägg i soppan, låt sjuda i ca 7 min tills fisken är klar.
  3. Hyvla fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda med olivolja och vinäger. Toppa soppan med fänkålen vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem