
Krämig fisksoppa med fänkålstopping
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 200 g morötter
- 500 g potatis
- 0.5 st röd paprika
- smör till stekning
- olja till stekning
- 1 tsk fänkålsfrö
- 390 g krossade tomater
- 2.5 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- 500 g torskfilé
- 0.5 st fänkål
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk vitvinsvinäger
Gör så här
- Skala och finhacka lök. Skala och tärna morötter och potatis. Tärna även ner paprikan. Stek i en gryta med smör och olja och lägg i fänkålsfrö, krossade tomater och grädde. Låt sjuda 15 min. Smaka av med salt och peppar.
- Dela fisken i stora tärningar och lägg i soppan, låt sjuda i ca 7 min tills fisken är klar.
- Hyvla fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda med olivolja och vinäger. Toppa soppan med fänkålen vid servering.